clubvlagwvo

Barend Ubbinkweg 6
 6981 EC Doesburg

Oude foto's

Als een vereniging al ruim 80 jaar bestaat, is het wel leuk om terug te kijken. In de loop der jaren zullen er heel wat  foto's en filmpjes gemaakt zijn.

De Oude Haven in 1951

Onlangs kwam ik een film tegen uit 1951 op Youtube met oude beelden van Doesburg met daarin een klein stukje over onze vereniging in de oude haven. De Oude IJssel liep toen anders. De haven moet ongeveer geweest zijn achter het huidige Only for Men. Van daar uit kon men door een ophaalbrug ( denk ik) naar de oude loop van de Oude IJssel.

naambordje
kaart-doesburg-1950-met-tekst

Botenhuizen

Er werd voornamelijk met open zeilboten gevaren. Deze konden na gebruik met gestreken mast in het botenhuis gelegd worden.

oude-botenhuis2
oude-botenhuis

Types

Volgens Siny Slotboom werd er veel met  de BM gevaren ( De kleine "oorspronkelijke" BM, zoals onze voorzitter nu nog heeft) en met de Lark. Ik meen op de beelden ook nog een 16m2 (Grote BM) en een Sharpie te zien.

lark
doorgang
16m2

In 1953 kreeg de vereniging een nieuwe haven bij de nieuwe sluis en stuw. Omdat de haven toen nog op Angerlo's grondgebied lag, werd de opening gedaan door de burgemeester van Angerlo.

oude-doos-opening-2

Het volledige krantenbericht kunt u hier lezen:

Krant 29-06-1953

foto-opening

oude-doos-opening-8-foto

Er deden in de 50-er jaren soms wel 60 0f 70 boten mee met de wedstrijden .