clubvlagwvo
       

  

WSV "De Oude IJssel" 

 Barend Ubbinkweg 6
 6981 EC Doesburg 

Oude foto's

Als een vereniging al ruim 80 jaar bestaat, is het wel leuk om terug te kijken. In de loop der jaren zullen er heel wat  foto's en filmpjes gemaakt zijn.


De Oude Haven in 1951

Onlangs kwam ik een film tegen uit 1951 op Youtube met oude beelden van Doesburg met daarin een klein stukje over onze vereniging in de oude haven. De Oude IJssel liep toen anders. De haven moet ongeveer geweest zijn achter het huidige Only for Men. Van daar uit kon men door een ophaalbrug ( denk ik) naar de oude loop van de Oude IJssel.

naambordje
kaart-doesburg-1950-met-tekst

Botenhuizen

Er werd voornamelijk met open zeilboten gevaren. Deze konden na gebruik met gestreken mast in het botenhuis gelegd worden.

oude-botenhuis2
oude-botenhuis

Types

Volgens Siny Slotboom werd er veel met  de BM gevaren ( De kleine "oorspronkelijke" BM, zoals onze voorzitter nu nog heeft) en met de Lark. Ik meen op de beelden ook nog een 16m2 (Grote BM) en een Sharpie te zien.

lark
doorgang
16m2

  

De hele film is hier te zien. 

Doesburg 1951

Het fragment over onze vereniging staat op ongeveer 33minuten.

 


Hoogwater Kerst 92 en Hoogwater januari 95  

  

 In 92, 93 en 95 hadden we te kampen met zeer hoog water. In 1995 liep het water over de stuw de Oude IJssel in. Het water stond bij het botenhuis op 10.80 meter. De boten die in het botenhuis lagen moesten er uit om te voorkomen dat ze door het dak zouden drukken (of zouden zinken.) Op het laatst was het ook moeilijk om via de steiger bij ze te komen.

Deze foto's komen uit een filmpje.

Het hele filmpje is hier te zien:

Filmpje